Ιστότοποι και διαδικτυακή παρουσίαση

Ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος (1985) ξεκίνησε σπουδάζοντας Φυσική στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά γρήγορα τα ενδιαφέροντά του κατευθύνθηκαν προς τις τεχνολογίες διαδικτύου και τον προγραμματισμό, αποκτώντας εξειδίκευση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT).
Είναι συνιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού InterMediaKT στην Πάτρα, όπου και εργάζεται ως Σύμβουλος ICT με κύρια αντικείμενα την ανάπτυξη εκπαιδευτικών ψηφιακών εργαλείων και πλατφορμών τηλεκπαίδευσης (e-learning), καθώς και την οργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριότητων για απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων για όλες τις ηλικίες.
Είναι συντονιστής του ετήσιου θεσμού Patras Codecamp και μέλος της ομάδας Patras WordPress Μeetup. Είναι ένθερμος υποστηρικτής του Ανοιχτού και Ελεύθερου Λογισμικού και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ελευθερία και την προστασία της ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο. Στα λοιπά ενδιαφέροντά του περιλαμβάνεται η διάδοση της επιστήμης και της τεχνολογίας, η πολιτιστική και τοπική ανάπτυξη και η διερεύνηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Έχει εργαστεί σε περισσότερα από 45 εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.