Γενική διεύθυνση – Διεύθυνση φεστιβάλ

Ο Σωτήρης Μπόλης (1966) σπούδασε Ηλεκτρολόγος μηχανικός στην Πολυτεχνική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε για μια δεκαετία σε μεγάλα έργα μηχανογράφησης σε διάφορες χώρες.
Από το 2004 ασχολείται με θέματα βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης, δικτύωσης και συνεργασιών με στόχο την ανάδειξη περιοχών γύρω από τον πολιτισμό, την ιστορία, την παράδοση, την γαστρονομία, την τέχνη, καθώς και αγαθά εγγεγραμμένα στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι εμπνευστής και συντονιστής πολλών έργων συνεργασίας σε εθνικό και διακρατικό επίπεδο. Έχει συνεργαστεί με το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης, το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, διάφορους δήμους της Πελοποννήσου, αναπτυξιακές εταιρείες και φορείς Ελλάδας και εξωτερικού.

Από το 2019 έχει συστήσει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Πριμαρόλια ΑΜΚΕ» και είναι πρόεδρος του Δ.Σ. Είναι εμπνευστής και διευθυντής του Φεστιβάλ Πριμαρόλια (2019-σήμερα). 

Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει θεσμούς και φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ Μελιτζάzz Λεωνιδίου (2011-2023), το Malvasia Festival Monemvasia (2023), το Φεστιβάλ Επίδαυρος-Βίωμα (2023), το The Mechanism Festival Κυθήρων-Αντικυθήρων (2023) και παλιότερα τα Estella festival Παραλίου Άστρους (2015), Φεστιβάλ Οινοξένεια Αιγιαλείας (2016-2018), Φεστιβάλ Εν συρμώ Διακοπτού-Καλαβρύτων (2016-2018), Μεγάλες μέρες της Νεμέας (2006) και άλλα. Τα φεστιβάλ έχουν αποσπάσει διάφορες αναγνωρίσεις και βραβεία, αιγίδες υπουργείων και οργανισμών, ενώ 4 από αυτά έχουν τιμηθεί με το σήμα του «Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018».

Πολλά από τα έργα του παρουσιάζονται ως περιπτώσεις μελέτης και καλές πρακτικές σε συνέδρια, ενώ αρκετά χρησιμοποιούνται ως αντικείμενα μελέτης σε μεταπτυχιακές σπουδές στον πολιτισμό.