Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ Πριμαρόλια 2021 στο Αίγιο είναι μια βιωματική εμπειρία για κάθε φοιτητή, καθώς βλέπει τον χώρο της τέχνης από μέσα.  Κατανοεί ποιες είναι οι συνεργασίες των μελών μιας ομάδας ενός φεστιβάλ με τους καλλιτέχνες και πως όλο αυτό οργανώνεται κάτω από την ομπρέλα της επιμέλειας του φεστιβάλ. Συμμετέχει λοιπόν στην backstage διαδικασία η οποία για μένα είναι και η πιο γοητευτική. Την ημέρα των εγκαινίων βλέπει όλα αυτά να αποτελούν ένα άρτια ενορχηστρωμένο σώμα. 

Γνώρισα ανθρώπους που δεν θα μπορούσα να τους προσεγγίσω και να ανταλλάξουμε απόψεις με άλλο τρόπο. Είδα στην πράξη πως μπορώ να χρησιμοποιήσω τα εργαλεία της δουλειάς μου, που μαθαίνουμε θεωρητικά στο τμήμα μας. Υποστηρίζω την ιδέα του εθελοντισμού και θεωρώ ότι η συμμετοχή μου στο φεστιβάλ, αποτέλεσε τον καλύτερο τρόπο να αξιοποιήσω τον χρόνο μου. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ.Ψαρρά προσωπικά, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο των Πριμαρολίων για την ευκαιρία που μας έδωσε να βοηθήσουμε στην οργάνωση της έκθεσης, για την άψογη υποστήριξη των εθελοντών και φυσικά θα συμμετέχω και σε ανάλογες δραστηριότητες στο μέλλον. 

Και μια συμβουλή για το τέλος να είστε ανοιχτοί στις ευκαιρίες που θα σας δοθούν και να μιλήσετε με τους καλλιτέχνες που σας εμπνέουν περισσότερο! 

 

Χριστίνα Βλαχάκη

εθελόντρια