ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΙΜΑΡΟΛΙΑ 2022

ΤΡΟΧΙΕΣ >>> TRAJECTORIES

Το Φεστιβάλ Πριμαρόλια επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στο Αίγιο και ενεργοποιεί έναν ακόμη εμβληματικό χώρο – τον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Από το 2019, το Φεστιβάλ Πριμαρόλια χαρακτηρίζεται από έναν νομαδικό χαρακτήρα, αλλάζοντας τοποθεσίες κατά μήκος της ιστορικής παραλιακής ζώνης του Αιγίου. Χαράσσει τροχιές δημιουργίας και λειτουργεί την ίδια στιγμή ως πλατφόρμα συνάντησης πολλαπλών τροχιών και συναντήσεων καλλιτεχνών, ερευνητών, οργανισμών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Κατά μήκος της παραλιακής ζώνης του Αιγίου τα ίχνη από μία άλλη εποχή, αυτή της μαύρης σταφίδας και του πλούτου που έφερε μαζί της, είναι εμφανή.

Το Φεστιβάλ Πριμαρόλια επιστρέφει!

Από τις 3 έως 11 Σεπτεμβρίου 2022 παρουσιάζει στον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Αιγίου πρωτότυπες δράσεις στις συγκλίσεις σύγχρονης τέχνης, προφορικής ιστορίας και ταυτότητας τόπου, με κορωνίδα την έκθεση σύγχρονης τέχνης με νέα πρωτότυπα έργα με αφετηρία την έννοια του ορίου ως κοινωνική, πολιτική, συμβολική και επιτελεστική αναφορά μιας εποχής μεταιχμιακού χαρακτήρα όπως η σταφιδική κρίση, ο ερχομός του τρένου αλλά και η σημερινή πανδημική εποχή όπου το όριο, η απόσταση, τα σύνορα και η κινητικότητα αποτελούν έννοιες προς αναθεώρηση.

Έρχονται και δύο νέες συνεργασίες τον Σεπτέμβριο! Μια νέα συνεργασία με το ADAF σε διαδικτυακό επίπεδο με έργα web art στην πλατφόρμα Prima του οργανισμού Πριμαρόλια και μια νέα με το AnimaSyros φιλοξενώντας μια πρωτότυπη επιμελημένη σειρά animation που σχετίζονται με την θεματική του Φεστιβάλ Πριμαρόλια. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης προφορικές ιστορίες, workshops καλλιτεχνών και μουσικές βραδιές.

 

Σύγχρονη τέχνη
Σύγχρονος πολιτισμός
Ιστορία και ταυτότητα τόπου

 

3 – 11 Σεπτεμβρίου 2022

Αίγιο

 

Με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ.

Ανοιχτό κάλεσμα για εθελοντές

Η επιτυχία του Φεστιβάλ Πριμαρόλια βασίζεται εν πολλοίς στην πολύτιμη προσφορά των εθελοντών μας.

Γίνε κι εσύ εθελοντής/εθελόντρια και μέλος της δυναμικής μας ομάδας για να ζήσεις το ταξίδι στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης, της ιστορίας και του πολιτισμού της μαύρης σταφίδας. Γίνε μέλος μιας κοινότητας που σέβεται και προωθεί τον σύγχρονο πολιτισμό και γίνε συμμέτοχος στην διοργάνωση του Φεστιβάλ και των δράσεων του, με κορωνίδα την διεθνή έκθεσης σύγχρονης τέχνης!

Με την συμμετοχή σου μπορείς να ενεργοποιήσεις τα ενδιαφέροντά σου, να εξερευνήσεις τις δυνατότητές σου και να αποκτήσεις καινούριες δεξιότητες και εμπειρίες. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή διάθεση, όρεξη και συνεργατικότητα για την προετοιμασία και διεξαγωγή του φετινού φεστιβάλ!

Στείλε μας την αίτησή σου!

 

*Σε όλους τους εθελοντές θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής / συστατικές επιστολές και αναμνηστικά.

EFFE•LABELS•2022-2023-colour-transparant-background

Διοργάνωση

Χορηγία – υποστήριξη

Συνεργασίες

Ακαδημαϊκή αιγίδα