ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΙΜΑΡΟΛΙΑ 2022

ΤΡΟΧΙΕΣ >>> TRAJECTORIES

 

Το Φεστιβάλ Πριμαρόλια επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στο Αίγιο, 3-11 Σεπτεμβρίου, και ενεργοποιεί έναν ακόμη εμβληματικό χώρο – τον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό.

ΚΥΡΙΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ | ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΙΜΑΡΟΛΙΑ 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Από το 2019, το Φεστιβάλ Πριμαρόλια χαρακτηρίζεται από έναν νομαδικό χαρακτήρα, αλλάζοντας τοποθεσίες κατά μήκος της ιστορικής παραλιακής ζώνης του Αιγίου. Χαράσσει τροχιές δημιουργίας και λειτουργεί την ίδια στιγμή ως πλατφόρμα συνάντησης πολλαπλών τροχιών και συναντήσεων καλλιτεχνών, ερευνητών, οργανισμών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Κατά μήκος της παραλιακής ζώνης του Αιγίου τα ίχνη από μία άλλη εποχή, αυτή της μαύρης σταφίδας και του πλούτου που έφερε μαζί της, είναι εμφανή.

Το Φεστιβάλ Πριμαρόλια επιστρέφει!

Από τις 3 έως 11 Σεπτεμβρίου 2022 παρουσιάζει στον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Αιγίου πρωτότυπες δράσεις στις συγκλίσεις σύγχρονης τέχνης, προφορικής ιστορίας και ταυτότητας τόπου, με κορωνίδα την έκθεση σύγχρονης τέχνης με νέα πρωτότυπα έργα με αφετηρία την έννοια του ορίου ως κοινωνική, πολιτική, συμβολική και επιτελεστική αναφορά μιας εποχής μεταιχμιακού χαρακτήρα όπως η σταφιδική κρίση, ο ερχομός του τρένου αλλά και η σημερινή πανδημική εποχή όπου το όριο, η απόσταση, τα σύνορα και η κινητικότητα αποτελούν έννοιες προς αναθεώρηση.

Σύγχρονη τέχνη

Σύγχρονος πολιτισμός

Ιστορία και ταυτότητα τόπου

Με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ.

Πώς να φτάσετε στον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Αιγίου: