“Το έδαφος”, Βασίλης Ψαρράς

Ο Βασίλης Ψαρράς (1985) είναι εικαστικός, συγγραφέας και μουσικός. Είναι διδάσκων του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου (2016-σήμερα), όπου και ολοκληρώνει την μεταδιδακτορική του έρευνα (PostDoc) πάνω στη διεπιστημονική και διακαλλιτεχνική σύγκλιση της περιπατητικής performance με το πεδίο των Γεω-Ανθρωπιστικών σπουδών (Υπότροφος ΙΚΥ). Είναι Δρ. Τέχνης και Τεχνολογίας του Goldsmiths University of London (Υπότροφος AHRC), με μεταπτυχιακές σπουδές στο University of the Arts London.

Τα έργα του εστιάζουν στην τοποειδική τέχνη, την περιπατητική performance, τις εγκαταστάσεις, την βίντεο τέχνη, την ποίηση, την μουσική. Εμπνέονται από την γεωποιητική και πολιτική της αστικής εμπειρίας εστιάζοντας σε θέματα τόπου, μετάβασης και συναισθήματος.

Στο έργο του Ψαρρά, μια εγκατάσταση μικτής τεχνικής από neon κείμενο, πέτρες και χώμα, το Έδαφος θα λειτουργήσει ως μέσο υποδοχής των κατάλληλων συνθηκών για τη φύτευση του κήπου, εκεί που οι σπόροι θα βρουν εύφορη γη έτσι ώστε να αποκαλυφθούν.

 

Πληροφορίες: billpsarras.tumblr.com