Ιστορική έρευνα και τεκμηρίωση

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος (1964) είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών στην Αρχαία Ιστορία από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας.
Έχει εργαστεί πάνω από 25 έτη ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πάντειο Πανεπιστήμιο). Είναι ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Μελέτης της Ιστορίας και Κοινωνίας (ΟΜΙΚ) που έχει στο ενεργητικό του δεκάδες ομιλίες συνέδρια και εκδόσεις που αφορούν ιστορικά και κοινωνικά θέματα. Είναι ιδρυτικό μέλος της ΑΜΚΕ Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Τεκμηρίων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Αρχείων Τάξις», με σκοπό τη διάσωση και ταξινόμηση αρχείων. Έχει δουλέψει σε διάσωση αρχείων με ομάδα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Είναι συνιδρυτής του Post Augustum, διαδικτυακού τόπου για την ιστορία της Μεσογείου κατά τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες και μετέχει στην συντακτική επιτροπή του αντίστοιχου επιστημονικού ηλεκτρονικού περιοδικού Post Augustum που έχει ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον την ευρύτερη περίοδο της ύστερης αρχαιότητας.
Έχει γράψει άρθρα ιστορικά που έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, έχει ανακοινώσεις σε διάφορα συνέδρια και είναι συγγραφέας βιβλίου και μελετών σχετικά με την ιστορία.

Είναι υπεύθυνος του τομέα ιστορικής έρευνας και τεκμηρίωσης του φορέα Πριμαρόλια.