ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

|22:00| Μουσική, MC & The 7 Pedals

Η Maria-Christina Harper με το σχήμα της MC & the 7 Pedals είναι μία avant garde αρπίστα με επιρροές από την πειραματική, ελληνική παραδοσιακή και world μουσική.

Το 2010 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Διεθνή διαγωνισμό άρπας στην Ουαλία στην κατηγορία Σύγχρονη/Ηλεκτρική άρπα παίζοντας δικές τις συνθέσεις. Αϕού σπούδασε πιάνο και τελείωσε τις μουσικές σπουδές της στην άρπα στην Αθήνα, έϕυγε με υποτροϕία στην Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. Συνέχισε με μεταπτυχιακό στην Μουσικοθεραπεία στο Roehampton university στο Λονδίνο και τώρα κάνει το διδακτορικό της στην σύγχρονη άρπα στο Λονδίνο.

Το 2012 ίδρυσε το σχήμα MC & The 7 Pedals – ηλεκτρο-ακουστική άρπα με εϕέ βρόχου/λούπες – με σκοπό να εντάξει την άρπα στον σύγχρονο μουσικό κόσμο παίζοντας κυρίως δικές τις συνθέσεις. Έχει ηχογραϕήσει στο στούντιο του BBC Maida Vale sessions κι έχει εμφανιστεί στην τηλεοπτική μουσική εκομπή Later with Jools Holland (BBC). Το album της Gluten Free κυκλοφορεί από την Valentine Records, UK.

Έχει παίξει στο Λονδίνο στα (ενδεικτικά) The Royal Festival Hall, Queen Elizabeth Hall, The Roundhouse, Hackney Empire, Νational Portrait Gallery, Bush Hall κι έκανε tour με την Ronnie Scotts Big band στις μεγαλύτερες πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει παίξει σε μεγάλα φεστιβάλ στην Ευρώπη και στο Montreal Jazz Festival στον Καναδά. Έχει συνεργαστεί με τους Katie Melua, Anni Hogan, Gavin Friday, Jeremy Reed, Ψαραντώνη. Στην Ελλάδα έχει παίξει στο Half Note jazz club, Mέγαρο Μουσικής Αθηνών, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ΕΛΣ, ΚΠΙΣΝ κ.α.

Είναι visiting lecturer άρπας στα πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance, Guildhall School of Music and Dance, Surrey University και μουσικοθεραπείας στο Roehampton University. Στην Αθήνα συνεργάζεται στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως μουσικοθεραπεύτρια σε ειδικά νοσοκομεία για ενήλικες με μη αναστρέψιμες ασθένειες, σε προγράμματα φυλακών και κοινωνικής επανένταξης πρώην φυλακισμένων, σε σχολεία για παιδιά που έχουν υποστεί ψυχολογική και σωματική βία, καθώς και σε κλινικά κέντρα για ενήλικες με ψυχολογικές δυσκολίες.

Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα σύνθεσης του πανεπιστημίου Surrey της Αγγλίας.