Γενική διεύθυνση – Διεύθυνση φεστιβάλ

Ο Σωτήρης Μπόλης (1966) σπούδασε Ηλεκτρολόγος μηχανικός στην Πολυτεχνική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε για μια δεκαετία σε μεγάλα έργα μηχανογράφησης σε διάφορες χώρες.
Από το 2004 ασχολείται με θέματα βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και ανάδειξης περιοχών γύρω από τον πολιτισμό, την παράδοση, τη γαστρονομία, την τέχνη αλλά και τη δικτύωση και συνεργασία. Είναι εμπνευστής και συντονιστής πολλών έργων συνεργασίας και δικτύωσης σε εθνικό και διακρατικό επίπεδο. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει θεσμούς και φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ Μελιτζάzz Λεωνιδίου, το Estella festival Παραλίου Άστρους, το Φεστιβάλ Εν συρμώ Διακοπτού-Καλαβρύτων, το Φεστιβάλ Οινοξένεια Αιγιαλείας. Όλα τα φεστιβάλ έχουν αποσπάσει βραβεία και αναγνωρίσεις, αιγίδες υπουργείων και οργανισμών, ενώ όλα έχουν τιμηθεί με το σήμα του «Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018». Πολλά από τα έργα του παρουσιάζονται ως περιπτώσεις μελέτης και καλές πρακτικές σε συνέδρια και χρησιμοποιούνται ως αντικείμενα μελέτης σε μεταπτυχιακές σπουδές στον πολιτισμό.
Έχει συνεργαστεί με το Υπ. Αγροτικής ανάπτυξης, το Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, την Περιφ. Πελοποννήσου και διάφορους δήμους και αναπτυξιακές εταιρείες της Πελοποννήσου.
Έχει δημιουργήσει την ομάδα The green travellers για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων. Έχει συστήσει τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πριμαρόλια ΑΜΚΕ» και είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της.

Είναι εμπνευστής και διευθυντής του Φεστιβάλ Πριμαρόλια.