ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

|19:00|

Σε συνέχεια της in-situ (επιτόπιας) δράσης Μια ιστορία στην ώρα της: Ηχητικές ιστορίες στον Κήπο, προσκαλούμε στο Αίγιο την νεοσύστατη Ομάδα Προφορικής Ιστορίας για τη Μαύρη Σταφίδα (ΟΠΙ-ΜΑΣ), την Ένωση Προφορικής Ιστορίας και το ΠΜΣ «Δημόσια ιστορία» του ΕΑΠ στην πρώτη δημόσια παρουσίαση του έργου τους, για την καταγραφή της προφορικής ιστορίας της μαύρης σταφίδας στις περιοχές παραγωγής και τη δημιουργία δημόσιου αποθετηρίου.

Θα συμμετάσχουν και θα μιλήσουν:

  • Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν, Πρόεδρος της Ένωσης Προφορικής Ιστορίας – ΕΠΙ, ομότιμη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,
  • Χάρης Αθανασιάδης, Διευθυντής του ΠΜΣ «Δημόσια Ιστορία» του ΕΑΠ, Καθηγητής Ιστορίας της Εκπαίδευσης στο Τμήμα Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
  • Ηρώ Τσιμπρή, Γενική διευθύντρια και Συντονίστρια του Τ.Π. LEADER/CLLD 2014-2020 της ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν μέλη της ΟΠΙ-ΜΑΣ και πληροφορητές που παραχώρησαν συνεντεύξεις, ενώ στόχος είναι η ανάπτυξη συζήτησης, ανταλλαγής εμπειριών και κατάθεσης νέων αφηγήσεων που αφορούν τη μαύρη σταφίδα αλλά και το παλιό εργοστάσιο της Χαρτοποιίας.

Την συζήτηση θα συντονίσει η Νατάσα Πατρινού, δημοσιογράφος του Ionian Channel.

Η εκδήλωση είναι μέρος της διήμερης εκδήλωσης ενημέρωσης και πολιτισμού «RAISINg AWARENESS @ Πριμαρόλια – Στους δρόμους της μαύρης σταφίδας», με αντικείμενο την παραγωγική φυσιογνωμία της περιοχής, την καλλιέργεια της μαύρης σταφίδας για αιώνες και την επίδραση στον αγροδιατροφικό, κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα. Υλοποιείται ως Τοπική Δράση στο πλαίσιο της διατοπικής συνεργασίας «Πριμαρόλια – Στους δρόμους της μαύρης σταφίδας», του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD 2014-2020 που υλοποιείται στην Π.Ε. Αχαΐας από την ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.
Ηχητικές ιστορίες στον Κήπο: